Utestedet Justisen gjenoppstår

Vannhullet Justisen i Oslo sentrum måtte mot slutten av fjoråret stenge dørene etter 40 års drift i Møllergata i Oslo. Nå gjenoppstår utestedet.

Av Finansavisen
Publisert 12. sept. 2023 kl. 10.21

Justisen har en nesten hundre år gammel historie, og fikk sitt navn fordi restauranten opprinnelig lå tvers over gaten for Justisdepartementet og like i nærheten av Oslo politikammer.

I 40 år holdt utestedet til i lokaler i Møllergata. I desember 2022 måtte eierne av Justisen, byOSLO Group, imidlertid legge ned da Statsbygg hadde kjøpt lokalene i forbindelse med utbyggingen av det nye regjeringskvartalet. Nå gjenoppstår utestedet et steinkast unna Tinghuset, på Tullinløkka i Oslo sentrum.

– Vi har lett en god stund etter egnede lokaler som kan gjenskape den helt spesielle Justisen-atmosfæren, og nå har vi endelig landet dem, sier Jama Awaleh, partner i byOSLO Group.

Nye Justisen blir et konsept med mange forskjellige avdelinger og rom i flere etasjer. Gjestene vil få mulighet for å sitte i en av barene i første etasje, i hagen eller under åpen himmel i bakgården.

– Planen er å åpne første fase av nye Justisen allerede før jul i år, sier Awaleh.

Holum Studio